Facebook Instagram

Vooropvangcentra

In andere delen van Noord-Brabant worden natuurlijk ook vogels en andere dieren gevonden maar het is niet altijd mogelijk om deze direct naar het Vogelasiel toe te brengen. Daarom hebben we samenwerkingsovereenkomsten met verschillende vooropvangcentra in Helmond en in Den Bosch. Nadat vogels of andere dieren in de vooropvangcentra zijn ondergebracht krijgen zij de nodige deskundige zorg en zullen vervolgens zo snel mogelijk naar het Vogelasiel worden gebracht.  

Sinds 2023 hebben wij een nieuwe vooropvang voor de regio Noordoost Brabant: Dierentehuis Den Bosch, Oosterplasweg 41 in Den Bosch. Telefoon: 073 641 2417. Zij vangen de dieren op en verlenen de eerste hulp waarna ze zo snel mogelijk door een dierenambulance naar Someren gebracht worden. De rit van de vooropvang naar het Vogelasiel wordt verzorgd door twee verschillende dierenambulances, namelijk Dierenambulance Hokazo en Dierenambulance Maasland.


Op de website van de gemeente waarin het dier gevonden is, kunt u terecht voor het telefoonnummer van de desbetreffende dierenambulance die voor deze rit verantwoordelijke is.

Er zijn zes dierenambulances die samenwerken met het Vogelasiel:


Dierenambulance Helmond

Dierenambulance Helmond is al ruim 25 jaar een begrip in Helmond en omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door de medewerkers opgehaald of door een vinder naar de locatie in Helmond gebracht. Stichting Vogelasiel Someren werkt al jaren samen met dierenambulance Helmond met veel succes. Door de nauwe samenwerking en goede onderlinge communicatie, hebben wij samen al vele dieren kunnen helpen. Ook hebben wij dezelfde dierenarts die naast deskundigheid over honden en katten, ook veel kennis heeft over inheemse diersoorten en met name vogels. De lijntjes zijn hierdoor kort en dit komt ten goede van de zorg voor de dieren.